Naan s cizrnovým chutney

Indický chléb s kmínem a jogurtem skvěle doplňuje chutney z cizrny a čerstvé lístky koriandru.

  • 20 min
  • 4 osoby
Naan s cizrnovým chutney

Ingredience

Naan

  • 375 g hladké mouky
  • 1 balení instantního droždí
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička mletého kmín
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu

Chutney

  • 400 g uvařené cizrny Lagris
  • 2 chilli papričky
  • 30 g zázvoru
  • citrónová šťáva z 1/2 citrónu
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 lžička soli

Příprava

  1. Mouku smícháme s droždím, solí a kmínem. Přidáme olivový olej, vejce, jogurt a vymísíme v hladké těsto.
  2. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout. Poté těsto rozdělíme na 8 - 10 dílů a vytvarujeme do kuličky a necháme dalších 20 minut kynout.
  3. Těsto rozválíme válečkem nebo jen pomocí rukou na kruhovou placku o síle 0,5 - 1 cm. Pečeme na suché pánvi nebo plotně cca 2 - 3 minuty z každé strany dozlatova.
  4. Upečený naan uchováme v teple.
  5. Uvařenou cizrnu vložíme do větší mísy, přidáme nakrájenou chilli papričku (pokud nemáme rádi přiliš ostrou chuť, odstraníme semínka), zázvor, citrónovou šťávu, kmín, kari, sůl a olivový olej.
  6. Pomocí tyčového mixéru rozmícháme v hladkou hmotu (chutney).

Servírování: Chutney podávejte s teplým chleba naan.

Rada: Do chutney můžete přidat lístky červého koriadru podle chuti.

Výživové údaje

Energetická hodnota 677 kcal / 2.830 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.