Šneci z hovězí svíčkové

Sýr, šunka a papriková klobása na pořádném kusu hovězího masa. Vychutnejte si mix masových chutí!

  • 45 min
  • 4 osoby
Šneci z hovězí svíčkové

Ingredience

  • 1,2 kg hovězí svíčkové
  • 1 lžíce Podravka přísady
  • mletý černý pepř
  • 4 lžíce ajvaru pikant Podravka
  • 100 g šunky nakrájené na tenké plátky
  • 100 g paprikové klobásy nakrájené na tenká kolečka
  • 150 g vyzrálého sýru nakrájeného na tenké plátky
  • olej na smažení

Příprava

  1. Maso očistíme a papírovými ubrousky osušíme do sucha.
  2. Svíčkovou podélně nařízneme tak, aby nám po lehkém naklepání vznikl obdélník. Posypeme jej Podravka přísadou, opepříme a dobře vetřeme do masa.
  3. Celou plochu masa z horní strany potřeme ajvarem a poklademe plátky šunky, klobásy a sýru.
  4. Pečlivě zarolujeme do rolády a dobře zpevníme kuchyňským provázkem.
  5. Aby se roláda dobře krájela, zapíchneme do rolády každých 2,5 – 3 cm špejli. Odstraníme provázek a roládu nakrájíme mezi zapíchanými špejlemi na plátky.
  6. Připravené roládky poskládáme na rozpálený gril nebo na tukem potřenou grilovací pánev. Ogrilujeme z obou stran do zlatova.

Servírování: Podáváme horké s oblohou dle vaší chuti.

Rada: Místo hovězí svíčkové můžeme použít také rumpsteak nebo telecí plec.