Bruschetta s rajčaty a Ajvarem

Přišla vám nečekaně návštěva a vy byste jim rádi nabídli něco chutného, ale rychlého na přípravu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na bruschetty s Ajvarem. Opravdová rychlovka, opravdová lahůdka.

  • 20 min
  • 4 osoby
Bruschetta s rajčaty a Ajvarem

Ingredience

  • 8 plátků bagety
  • 30 ml olivového oleje
  • 200 g Ajvaru jemného Podravka
  • 150 g krájených rajčat Podravka
  • 1 chilli paprička
  • 140 g sterilované kukuřice
  • hrst čerstvé bazalky
  • 3 stroužky česneku

Příprava

  1. Plátky bagetky opečeme z obou stran a pokapeme olivovým olejem.
  2. Ajvar smícháme s krájenými rajčaty, nasekanou chilli papričkou (množství dle chuti) a kukuřicí.
  3. Takto připravenou směs zeleniny rozdělíme na opečené plátky bagety a ozdobíme nakrájenou bazalkou a pažitkou.

Rada: Bagetka bude skvěle chutnat i se samotným Ajvarem.

Malé tajemství: Opečenou bagetku můžete potřít také česnekem.