Plněná tortilla

Tortilly naplňte kousky kuřecího masa, Ajvarem a rajčaty a vychutnejte si lehkou a rychlou večeři.

  • 30 min
  • 4 osoby
Plněná tortilla

Ingredience

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 150 g paprikových lusků
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 150 g pasírovaných rajčat Podravka
  • 80 g Podravka Ajvaru jemného
  • 100 g kukuřice
  • 300 g uvařených fazolí červená ledvina Lagris
  • sůl, pepř
  • 4 jarní cibulky
  • 200 g kuřecích prsou
  • 4 velké tortilly

Příprava

  1. Na rozehřátou pánev dáme 1 lžíci oleje a opečeme papriky nakrájené na kostičky. Až změkne, přidáme cukr a necháme krátce zkaramelizovat.
  2. Ke směsi přidáme pasírovaná rajčata, Ajvar, kukuřici a uvařené fazole. Dle chuti opepříme, osolíme a necháme cca 5 min podusit.
  3. Na závěr přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka.
  4. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na zbytku oleje zprudka opečeme.
  5. Tortilly potřeme připravenou zeleninovou směsí a přidáme opečené kuřecí kousky. Následně srolujeme do válečku tak, abychom tortillu pěkně uzavřeli (můžeme si pomoct párátkem).
  6. Takto připravenou tortillu dáme ještě krátce zapéct do sendvičovače či na gril.

Rada: Kdo má rád pikantnější pokrmy, použije Ajvar ostrý.

Malé tajemství: Do hotové náplně můžeme přidat 100 g nastrouhaného čedaru.