Salát z grilované zeleniny
- Recept od coolinarika.com -Dokonale ugrilovaná zelenina potěší všechny milovníky vegetariánské kuchyně. Pokud jej doplníte Ajvarem stane se toto jídlo nezapomenutelným zážitkem každého grilování.
 
                    Příprava
- Papriku, cuketu, lilek a jarní cibulku pořádně omyjeme. Papriku nakrájíme na větší kousky, cuketě a lilku odřežeme konce a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a cibulku překrojíme napůl. 
- Všechnu nakrájenou zeleninu poklademe na dobře rozehřátý gril nebo grilovací pánev a grilujeme doměkka. 
- Zeleninu vyjmeme, necháme lehce vychladnout a dáme ji do misky s pokličkou. 
- Přidáme sceděné olivy, na kousky nakrájený či nahrubo nastrouhaný sýr, koření Podravka Natur, zakapeme olivovým olejem a pořádně promícháme. Necháme několik minut odstát. 
- Přidáme ostrý Ajvar a posypeme nasekanou petrželovou natí. Salát dobře promícháme a ihned podáváme. 
Servírování: Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme.
Rada: Salát můžete doplnit čerstvými lístky rukoly a ředkvičkou nakrájenou na tenké plátky.