Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou

Studenou roládu připravenou z omelety můžete podávat jako hlavní jídlo nebo jako svačinu. Toto jídlo vám určite zpříjemní už tak krásný den.

  • 20 min
  • 4 osoby
Roládka z omelety s ajvarovou pomazánkou

Ingredience

  • 6 vajec
  • sůl
  • olej
  • 200 g pomazánkového másla
  • 2 lžíce ajvar jemný Podravka
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g šunka
  • salát jako příloha

Příprava

  1. Vejce vyklepneme do misky, přidáme trošku soli a dobře promícháme.
  2. Na pánvi s trochou oleje připravíme klasickou vaječnou omeletu, kterou opečeme z obou stran.
  3. Hotovou omeletu necháme vychladnout.
  4. Pomazánkové máslo smícháme s utřeným česnekem a jemným ajvarem. Směs natřeme na vychladlou omeletu, poklademe plátky šunky a ještě jednou potřeme připravenou směsí.
  5. Roládu srolujeme, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky vychladit.

Servírování: Studenou roládu nakrájíme na plátky a podáváme se salátem.

Rada: Pánev, ve které omeletu připravujeme, by měla mít větší průměr, aby nám omeleta šla dobře zarolovat, ale zároveň aby také byla dostatečně pevná.