Kuřecí se zeleninou a dýní
- Recept od coolinarika.com -Čočka, špenát a dýně se perfektně hodí jako příloha k lehké a skvěle ochucenému kuřecímu masu.
 
                    Příprava
- Kmín restujeme na sucho na pánvi, dokud se neuvolní jeho aroma. Poté jej necháme vychladnout a rozdrtíme v hrmoždíři. 
- Červenou cibuli, česnek a chilli papričku nakrájíme najemno, přidáme kurkumu, 3 lžíce olivového oleje, Ajvar Podravka, špetku soli a pořádně promícháme. 
- Stehna bez kůže potřeme připravenou směsí a necháme marinovat cca 20 minut. Poté je pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 30 minut. 
- Dýni zbavíme slupky, nakrájíme na malé kostky, osolíme a opečeme na pánvi, aby trošku změkla. 
- Čočku uvaříme v malém množství vody. Špenát oblanšírujeme. Smícháme jej s čočkou, osolíme a zakápneme olivovým olejem. 
Servírování: Hotové maso podávame s Ajvarem, čočkou, špenátem a opečenou dýní. Před podáváním posypeme celý talíř drceným kmínem.
Rada: Špenát a čočku, které slouží jako přílohu, můžeme podávat s jogurtem. Maso můžeme před podáváním pokapat citrónovou šťávou.