Grilované ryby s rajčaty a cibulí

Grilovaná pražma nebo mořský vlk jsou samy o sobě kulinářským zážitkem. Naservírované spolu s cherry rajčaty, olivovým olejem a citrónovou kůrou představuje to pravé středomořské potěšení!

  • 30 min
  • 4 osoby
Grilované ryby s rajčaty a cibulí

Ingredience

  • 4 ryby (pražma nebo mořský vlk, cca 400 g/ks)
  • 4 lžíce Podravka přísada s česnekem
  • 75 ml olivového oleje
  • 2 cibule
  • 4 jarní cibulky
  • 400 g cherry rajčat
  • citrón
  • pepř

Příprava

  1. Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papírovým ubrouskem a pořádně je zevnitř i zvenku potřeme směsí připravenou z Podravka přísady s česnekem a z olivového oleje. Necháme asi 40 minut odpočinout, aby se chutě propojily.
  2. Grilovací rošt potřeme olivovým olejem a předehřejeme jej. Ryby naskládáme na rošt a podle velikosti je grilujeme z každé strany 5 až 8 minut.
  3. K rybám přidáme cibuli nakrájenou na půlky, jarní cibulku a cherry rajčata a grilujeme dokud zelenina nezměkne.
  4. Když jsou ryby hotové, sundáme je z grilu a vložíme na talíř. Servírujeme s grilovanou zeleninou.

Servírování: Hotové jídlo posypeme nahrubo pomletým pepřem, nastrouhanou citrónovou kůrou a zakápneme zbytkem olivového oleje.

Rada: Během grilování ryby často potírejte větvičkou rozmarýnu namočenou v olivovém oleji - dodáte tak jídlu ješte více chuti a vůně.