Špízy z mletého telecího masa
- Recept od coolinarika.com -Kuličky z mletého masa spolu s cibulí napíchejte na špejli, podávejte s chutným Ajvarem a vychutnejte si výborné jídlo připravené pod širým nebem.
![Špízy z mletého telecího masa](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2f199a3a-631f-11eb-808b-0242ac12002d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a Podravka Natur Chilli přísadou do jídla. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut. Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky. Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.
Servírování: Pro vyladění chuti podáváme s pikantním či jemným Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.
Rada: Na přípravu masových kuliček je nejlepší použít hruběji mleté maso, aby vám kuličky držely pohromadě.