Špízy z mletého telecího masa

Kuličky z mletého masa spolu s cibulí napíchejte na špejli, podávejte s chutným Ajvarem a vychutnejte si výborné jídlo připravené pod širým nebem.

  • 40 min
  • 4 osoby
Špízy z mletého telecího masa

Ingredience

  • 800 g mletého telecího masa
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce Podravka přísady pikant
  • 1 vejce
  • 1 lžíce nakrájené petrželky
  • 1 - 2 lžíce strouhanky
  • 2 červené cibule
  • olej na potření grilu

Příprava

  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a Podravka přísadou pikant. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut.
  2. Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky.
  3. Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

Servírování: Pro vyladění chuti podáváme s pikantním či jemným Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.

Rada: Na přípravu masových kuliček je nejlepší použít hruběji mleté maso, aby vám kuličky držely pohromadě.