Grilovaná vepřová panenka s aromatickými rajčaty

Ugrilované kousky vepřové panenky položte na kousky opečeného celozrnného chleba, zalejte rajčatovou omáčkou a podávejte se salátem z rukoly. Dobrou chuť!

  • 45 min
Grilovaná vepřová panenka s aromatickými rajčaty

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 1 kořenící směs Podravka Natur grill classic
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 ml červeného vína
  • 100 ml vinného octa
  • 40 g 40 g
  • 300 g cherry rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 4 ks celozrnného chleba

Příprava

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky, které potřeme marinádou ze směsi kořenící směsi Podravka Natur grill classic a olivového oleje a dáme na 30 minut odležet do ledničky.
  2. Víno, ocet a cukr společně asi 10 minut povaříme.
  3. Rajčata rozkrojíme na polovinu a vložíme do hluboké pánve. Přidáme uvařený nálev, 4 celé stroužky česneku, sůl a vše společně povaříme, dokud nevznikne omáčka.
  4. Kousky vepřové panenky opečeme na dobře rozehřátém grilu. Krajíčky chleba položíme na gril k masu, opečeme a pak potřeme česnekem a pokapeme olivovým olejem.
  5. Na opečený chleba dáme kousek vepřové panenky, zalijeme rajčatovou omáčkou a podáváme se salátem z rukoly.

Servírování: Arrange each tenderloin steak on a toasted slice of bread, top with cherry tomatoes and their sauce, and serve with rocket leaves.

Rada: Maso z ledničky nedávejte hned na gril, ale nechte ho alespoň 30 minut při pokojové teplotě odležet. Díky tomu se pak maso rovnoměrně propeče. Pokud byste maso rovnou položili na gril, bude zvenčí hotové, ale zevnitř syrové.