Rumpsteak se zeleninou

Tyto grilované steaky s opékanými bramborami podávejte svým nejlepším hostům. Pro ještě lepší chuť doplňte steak oblíbeným zeleninovým salátem a trochou jemného Ajvaru.

  • 40 min
Rumpsteak se zeleninou

Ingredience

  • 4 steaky o tloušťce 1,5 – 2 cm (4 x 250 g)
  • 30 g kořenící směsi Podravka Natur grill classic
  • 75 ml oleje
  • 600 g nových brambor
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 1 chilli paprička
  • sůl
  • pepř černý mletý
  • Podravka Ajvar jemný

Příprava

  1. Steaky opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Posypeme je kořenící směsí Podravka Natur grill classic a necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Očištěné brambory nakrájíme na větší kusy.
  3. Do pánve přilijeme 5 lžic oleje, a jakmile se zahřeje, přidáme brambory. Opečteme je dozlatova.
  4. Poté přidáme nakrájenou cibuli, celý stroužek česneku, mletou chilli papričku a rozmarýn. Osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Po chvíli přidáme trochu vody a dusíme dalších 10 minut, dokud brambory nebudou měkké.
  5. Steaky grilujeme na rozpáleném grilu nebo vymazané grilovací pánvi cca 3 minuty z každé strany. Steaky musí uprostřed zůstat krásné růžové.

Servírování: Steaky klaďte na zahřátý talíř, přikryjte a nechte je asi 5 minut odpočinout. Podávejte se zeleninou.

Rada: Aby si steak zachoval svou šťavnatost, je důležité, abyste jej před podáváním nechali odpočinout. Vynikající chuť tohoto skvělého steaku podtrhne trocha jemného Ajvaru.