Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky se stane ozdobou každé oslavy nebo party. Příprava je rychlá a výsledek prostě dokonalý!

  • 35 min
  • 4 osoby
Pomazánka z červené čočky

Ingredience

  • 80 g červené čočky Lagris
  • ½ kostky zeleninového bujónu Podravka
  • 40 g mrkve
  • 30 g pórku nebo cibulky
  • 20 g celeru
  • plnotučná hořčice podle chuti
  • máslo
  • sůl Lagris

Příprava

  1. Čočku uvaříme ve vodě ochucenou zeleninovým bujónem téměř do měkka, přebytečnou vodu scedíme a dáme do misky.
  2. Mezitím si na pánvi do zlatova zpěníme pórek (cibulku), nastrouhanou mrkev a celer.
  3. Orestovanou zeleninu přidáme k čočce společně s máslem a lžičkou hořčice. Rozmixujeme nebo vyšleháme téměř do hladka. Nakonec dochutíme solí, případně špetkou majoránky.

Servírování: Podáváme s pečivem. Můžeme dozdobit nasekanou pažitkou.