Rybářská sádka

Marinované filety z tresky v kombinaci s bramborami v husté a dušené omáčce - pro dokonalý požitek z ryb.

  • 60 min
  • 6 osob
Rybářská sádka

Ingredience

  • 1 kg filet z tresky (nebo jiné ryby)
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady do jídel
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 3 lžičky citrónové šťávy
  • 50 ml olivového oleje
  • 150 g cibule
  • 600 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce petrželky, nasekané

Příprava

  1. Rybu nakrájejte na kousky, přidejte šťávu z jednoho citrónu, 1 lžičku Podravka přísady a 10 minut marinujte. Poté každý kus obalte v mouce.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a ryby smažte cca 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Nakrájenou cibuli osmahněte na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte nakrájené brambory, špetku soli a zalijte vodou tak, aby brambory byly ponořeny. Vařte na mírném ohni po dobu cca 15 minut, nebo dokud nebude pokrm hotový. Na brambory položte smažené ryby a mletý ​​česnek. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut.
  3. Krátce před dokončením přidejte víno a nasekanou petrželku.

Rada: Použijte velký mělký pekáč nebo holandskou troubu. Pokrm nemíchejte, ale čas od času nádobou silně zatřeste. Pokud dáváte přednost hustým pokrmům, rozmačkejte pár brambor vidličkou.

Výživové údaje

Energetická hodnota 437 kcal / 1.827 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.