Pečené ryby s rajčaty, olivami a kapary

Připravte filety mořského okouna s kapary a černými olivami. Podávejte je se salátem z bílých fazolí a špenátem. Vychutnejte si toto báječné středomořské jídlo!

  • 25 min
  • 4 osoby
Pečené ryby s rajčaty, olivami a kapary

Ingredience

Ryba

  • 4 velké filety mořského okouna (4 x 250 g) nebo jakékoli jiné bílé ryby
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady
  • 180 g rajčat
  • 60 g černých oliv
  • 2 lžičky kaparů
  • sůl
  • mletý černý pepř

Salát

  • 200 g špenátu
  • 400 g uvařených velkých bílých fazolí Lagris
  • 25 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml bílého balzamikového octa

Příprava

  1. Ryby umyjte a osušte papírovou utěrkou. Plech (40 x 30 cm) vyložte pečícím papírem a na něj položte rybí filety (stranou s kůží dolů). Zalijte je olivovým olejem a posypejte polévkovou lžící Podravka přísady. Omyjte rajčata a odstraňte semínka. Vypeckujte olivy.
  2. Jemně nakrájejte rajčata, kapary a černé olivy, nebo je jednoduše vložte do mixéru. Rovnoměrně rozložte směs přes filety. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 15 minut.
  3. Umyjte špenát, odstraňte stonky a jemně jej nasekejte. Přidejte uvařené bílé fazole, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř podle chuti.
  4. Lehce salát promíchejte a podávejte s pečenou rybou.

Malé tajemství: Pokud nemáte rádi čerstvý špenát, povařte jej půl minuty, sceďte a promíchejte s fazolemi.

Výživové údaje

Energetická hodnota 671 kcal / 2.805 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.