Rychlé lasagne

Fanoušci lasagní budou nadšeni chutným a aromatickým pokrmem, který lze připravit za půl hodiny.

  • 35 min
  • 6 osob
Rychlé lasagne

Ingredience

  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 120 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g červené papriky
  • 1 lžička oregana
  • 1 balení loupaných rajčat Podravka (390 g)
  • 200 ml pasírovaných rajčat Podravka
  • 12 plátků lasagní
  • 350 g krůtí šunky
  • 150 g sýra mascarpone
  • 300 ml smetany
  • ¼ lžičky mletého pepře
  • sůl
  • máslo na vymazání pekáče
  • 30 g mletého sýra
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady
  • strouhaný parmezán

Příprava

  1. Dejte jemně nasekanou cibuli a nakrájenou papriku na pánev a smažte 2 - 3 minuty. Přidejte nasekaný česnek a míchejte, dokud se neuvolní aroma. Přidejte krájená rajčata, oregano, lžíci Podravka přísady a pepř. Duste na mírném ohni po dobu 2 - 3 minut. Přidejte pasírovaná rajčata, dobře promíchejte a stáhněte z plotny.
  2. Smíchejte sýr mascarpone se smetanou a nastrouhanou krůtí šunkou. Vložte 3 listy lasagní do pekáče vymazaného máslem. Na těsto navrstvěte třetinu sýra mascarpone, třetinu rajčat a třetinu strouhané šunky. Na tuto vrstvu položte další 3 listy těsta a postup opakujte ještě dvakrát.
  3. Poslední vrstvu tvoří vrstva lasagní, rovnoměrně potřená zbývající smetanou a posypaná strouhaným parmezánem. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 220 °C po dobu 20 minut.
  4. Podávejte v teplé.

Malé tajemství: Místo sýra mascarpone můžete použít libovolný smetanový sýr.

Výživové údaje

Energetická hodnota 548 kcal / 2.291 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.