Rybí cartoccio s hráškem

Připravujte rybu v netradiční kapse z pečicího papíru, která zachová veškerou chuť a vůni.

  • 25 min
Rybí cartoccio s hráškem

Ingredience

  • 4 bílé rybí filety (štikozubec, mořský okoun) - cca 600 g
  • 1 - 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce Podravka Natur přísady do jídel
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 1 - 2 červené cibule
  • strouhaná nebo jemně nasekaná citronová kůra

Hrachová kaše

  • 450 g mraženého hrášku
  • 1 malá cibule
  • 1 kostka slepičího bujónu Podravka
  • 20 g másla

Příprava

  1. Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou a posypeme lžící Podravka přísady do jídel. Z pečícího papíru si připravíme kapsu.
  2. Papír potřeme olivovým olejem, položíte na něj filety, které pokryjeme cibulovými kroužky a citrónovou kůrou. Zakápneme olivovým olejem a zavřeme kapsu. Kapsu vložíme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C cca 10 minut.
  3. Mražený hrášek uvaříme ve 250 ml vroucí vody, do které přidáme nakrájenou cibuli a slepičí bujón. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Hrášek vytáhneme, přidáme máslo a v případě potřeby i trochu vody, v níž se hrášek vařil. Rozmixujeme ručním mixérem.

Servírování: Hrachovou kaši podáváme s pečenou rybou.

Rada: Cartoccio představuje způsob tepelného zpracování v papírovém sáčku (kapse). Hlavním cílem je vytvořit páru a zachovat vlhkost v potravinách. Tímto způsobem také udržujete intenzitu vůně a chuť pokrmu. Kapsu al cartoccio otevřete až při podávání, aby se příjemná vůně pokrmu uvolnila přímo před vámi v pravý čas.