Křupavé pečené brambory

Není nic lepšího a lahodnějšího než dokřupava opečené brambory.

  • 55 min
  • 4 osoby
Křupavé pečené brambory

Ingredience

  • cca 1 kg brambor
  • 4 lžíce oleje na vaření
  • 20 g nakrájené pancetty
  • 15 g kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 1 lžíce nasekané pažitky

Příprava

  1. Brambory nakrájejte na klínky a osušte.
  2. Uspořádejte velký plech pečícím papírem, uspořádejte brambory a pokapejte olejem. Nahoru položte plátky pancetty nebo slaniny a pečte v horké troubě při 220 °C asi 45 minut, dokud nebudou brambory zlaté a křupavé.
  3. Posypejte kořenící směsí a promíchejte.
  4. Brambory servírujte posypané nasekanou petrželkou jako hlavní jídlo nebo s masem.

Malé tajemství: Pokud brambory před pečením uvaříte, můžete zkrátit dobu pečení. Během pečení budou absorbovat méně tuku.

Výživové údaje

Energetická hodnota 299 kcal / 1.250 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.