Zelený salát se sýrem

Začněte svůj den s tímto veselým salátem s kousky bílého syrovátkového sýra.

  • 10 min
  • 4 osoby
Zelený salát se sýrem

Ingredience

  • 250 g listů ledového salátu
  • 50 g listů rukoly
  • 50 g kukuřičného salátu
  • 100 g rajčat cherry
  • 150 g syrovátkového sýra
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce kořenící směsi Podravka Natura na rajčata a mozzarellu (6 g)
  • 2 - 3 lžičky octa (nebo citronové šťávy)

Příprava

  1. Ledový salát nakrájejte. Přidejte rukolu, kukuřičný salát a na kolečka nakrájená cherry rajčata.
  2. Nakrájejte na kostičky sýr a přidejte jej k salátu.
  3. Smíchejte olivový olej, kořenící směs a ocet a vytvořte dresing.
  4. Těsně před podáváním přidejte dresing a hotový salát promíchejte.

Malé tajemství: Můžete přidat další zeleninu, jako například okurky, ředkvičky apod. Nejlepší saláty jsou vyrobeny z čerstvých sezónních surovin. Syrovátkový sýr obohacuje lehký salát o vysoce kvalitní bílkoviny. Pokud nemáte k dispozici syrovátkový sýr ze skopového nebo kravského mléka, můžete použít sýr ricotta.

Výživové údaje

Energetická hodnota 436 kcal / 1.822 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.