Salát z brambor a mrkve na marocký způsob

Tento jednoduchý pokrm z brambor podávaný s lahodnou smetanou, majonézou a česnekovým dresingem vás v mžiku přenese do marocké restaurace.

  • 70 min
  • 6 osob
Salát z brambor a mrkve na marocký způsob

Ingredience

  • 800 g nových brambor, střední velikosti
  • 400 g mrkve
  • 1 kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 50 ml olivového oleje
  • 75 g plněných oliv
  • 1 hrst petržele s plochým listem

Dresing

  • 300 g zakysané smetany
  • 80 g majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nasekaných lístků koriandru
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

  1. Očistěte, omyjte a osušte brambory. Každý brambor překrojte na polovinu. Mrkev oloupejte, umyjte a nakrájejte na kousky.
  2. Brambory a mrkev vložte do pekáče. Posypte kořenící směsí, pokapejte olivovým olejem a dobře promíchejte. Pečte dozlatova v mírně vyhřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 50 až 60 minut. Pečené brambory dejte do servírovací mísy, přidejte okapané olivy, nasekanou petrželku a promíchejte.
  3. Připravte dresing ze zakysané smetany, majonézy, utřeného česneku a nakrájených lístků koriandru. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Dresing přidejte do bramborového salátu a servírujte.

Malé tajemství: Škrobové brambory jsou těmi nejlepšími pečenými bramborami. Chcete-li zjistit, zda jste vybrali škrobovou odrůdu, bramboru rozkrojte. Trocha lepkavé bílé látky na čepeli nože indikuje vysoký obsah škrobu, což znamená, že jsou brambory ideální pro pečení.

Výživové údaje

Energetická hodnota 348 kcal / 1.455 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.