Zlaté kuřátko

Pečené kuře a chutná pečená jablka jsou pýchou každého rodinného stolu.

  • 100 min
  • 4 osoby
Zlaté kuřátko

Ingredience

  • 1 celé syrové kuře (1,2 kg)
  • 1 kořenící směs Podravka Natura křupavé kuře
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • mletý černý pepř
  • 800 g jablek
  • 2 lžičky citronové šťávy

Příprava

  1. Očistěte, opláchněte a osušte kuře. Kořenící směs a vetřete na vnější i vnitřní stranu kuřete vložte jej na pekáč. Smíchejte olej a med se špetkou mletého černého pepře a a směsí potřete celé kuře.
  2. Nakrájejte jablka na klínky a odstraňte zrníčka. Plátky jablek pokapejte citronovou šťávou, nechte ji vsáknout a poté vložte jablka na pekáč.
  3. Pečte v mírně horké troubě při teplotě 180 °C po dobu asi 90 minut. Kuře dobře hlídejte a občas je podlijte výpekem nebo malým množstvím vody.
  4. Podávejte s pečenými jablky a zeleninou podle svého výběru.

Malé tajemství: Z některých opečených dílků jablek odstraňte slupku. Přidejte šťávu z pečení a pomocí ručního mixéru mixujte, dokud nevznikne hladká aromatická omáčka. Pokud před pečením přidáte do kuřete půlky citronu, bude jemnější a šťavnatější.

Výživové údaje

Energetická hodnota 2091 kcal / 8.740 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.