Zapečená zelenina
- Recept od coolinarika.com -Podávejte tento barevný pokrm z pečené zeleniny jako oběd nebo jako přílohu. Vždy bude stejně chutný a dokonalý.

Příprava
- Zeleninu nakrájíme a vložíme do velkého kastrolu nebo pekáče. Posypeme ji kořenící směsí a dobře promícháme. Zeleninu zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
- Podáváme teplé jako plnohodnotné jídlo nebo jako přílohu s lahodnou pečení.
Servírování: Pokud použijeme zeleninu s vysokým obsahem vody (např. cukety), posypeme ji kořenící směsí a přidáme k ostatní zelenině 15 minut před koncem pečení.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 245 kcal / 1.024 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |