Zapečená zelenina

Podávejte tento barevný pokrm z pečené zeleniny jako oběd nebo jako přílohu. Vždy bude stejně chutný a dokonalý.

  • 60 min
  • 6 osob
Zapečená zelenina

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 150 g červené papriky
  • 150 g celeru
  • 200 g mrkve
  • 150 g cukety
  • 100 g cibule
  • 150 g fenyklu
  • 15 g kořenící směsi Podravka na pečenou zeleninu
  • 5 lžic olivového oleje

Příprava

  1. Zeleninu nakrájíme a vložíme do velkého kastrolu nebo pekáče. Posypeme ji kořenící směsí a dobře promícháme. Zeleninu zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 50 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
  2. Podáváme teplé jako plnohodnotné jídlo nebo jako přílohu s lahodnou pečení.

Servírování: Pokud použijeme zeleninu s vysokým obsahem vody (např. cukety), posypeme ji kořenící směsí a přidáme k ostatní zelenině 15 minut před koncem pečení.

Výživové údaje

Energetická hodnota 245 kcal / 1.024 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.