Teplý zeleninový salát

Salát z grilované zeleniny? Proč ne? Zakryjte grilovanou zeleninu a nechte ji vychladnout a změknout. Nechte prohloubit její chuť. Potom přidejte kořenící směs Podravka Natura na rajčata a mozzarellu a podávejte.

  • 40 min
Teplý zeleninový salát

Ingredience

  • 2 ks červené papriky
  • 400 g žampionů (velkých)
  • 500 g cukety
  • 200 g jarní cibule
  • 300 g fenyklu
  • 1 lžíce granulovaného česneku
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžíce nasekaných lístků koriandru
  • 100 g zelených oliv plněných paprikovou pastou
  • 200 g sýra feta
  • 1 kořenící směs Podravka Natur na rajčata a mozzarellu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava

  1. Papriky očistěte a nakrájejte na větší kousky. Hlavičky žampionů překrojte na polovinu. Nožičkám ořežte oba konce a nakonec nakrájejte cuketu. Nakrájejte jarní cibulky, očistěte fenykl. Stonky nařežte na klínky.
  2. Zeleninu orestujte na sucho v grilovací pánvi. Poté zeleninu z pánve vytáhněte a nechte trochu vychladnout.
  3. Grilovanou zeleninu nakrájejte na menší kousky a dejte do velké mísy, přidejte mletý česnek, petrželku a lístky koriandru, osušené plněné olivy a kostičky sýru feta. Směs posypejte kořenící směsí, zakápněte olivovým olejem a dobře promíchejte. Vše poté přikryjte a nechte odpočinout asi 5 až 10 minut a podávejte. Podle churi a přidejte sůl a pepř.
  4. Pokrm nechte zakrytý až do okamžiku servírování, aby byly zachovány všechny chutě.

Rada: Do promíchané grilované zeleniny můžete přidat trochu zakysané smetany. Tím vytvoříte bohatší, smetanovou chuť.