Bramborová pánev se smetanou a cibulí

Brambory pečené v troubě s přelivem z tvarohu a smetany naplní vaši kuchyň lahodnou vůní a potěší vaše chuťové buňky dokonalou kombinací svěžího a křupavého pokrmu.

  • 50 min
  • 6 osob
Bramborová pánev se smetanou a cibulí

Ingredience

  • 800 g oloupaných brambor
  • 200 g oloupané cibule
  • 1 balení kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 150 - 200 g tvarohu
  • 200 ml smetany

Příprava

  1. Brambory nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kroužky. Nakrájenou zeleninu posypeme kořenící směsí a promícháme. Brambory a cibuli vložíme do kastrolu nebo zapékací misky vymazané olejem, přikryjeme pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 25 minut.
  2. Tvaroh smícháme se smetanou a přidáme špetku soli podle chuti.
  3. Po 25 minutách vytáhneme brambory z trouby. Nahoru rozetřete lžíci tvarohu a smetany. Vložíme zpět do trouby a pečeme odkryté dalších 15 minut.
  4. Pokrm podáváme teplý, s míchaným salátem ochuceným dýňovým olejem a citrónovou šťávou.

Malé tajemství: Tyto brambory s tvarohem chutnají mnohem lépe, pokud je neservírujete přímo z trouby. Pro dosažení maximální chuti je nechejte asi deset minut odpočinout. Pokud pro vás není jídlo bez kusu masa kompletní, můžete k bramborám přidat asi 50 až 100 gramů lehce smažené pancetty nebo plátky slaniny, nakrájený salám chorizo nebo šunku.

Výživové údaje

Energetická hodnota 259 kcal / 1.083 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.