Kuřecí prsa pečená v troubě

Vychutnejte si lahodná šťavnatá kuřecí prsíčka ovoněná šalvějí a tymiánem, pečená v troubě s brambory.

  • 85 min
Kuřecí prsa pečená v troubě

Ingredience

  • 1,2 kg brambor
  • sůl
  • 2 celá kuřecí prsa s kůží (500 g)
  • 1 kořenící směs Podravka Natur na zlaté kuře
  • 3 lžíce másla (50 g)
  • 50 ml bílého vína
  • 40 ml olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • pár snítek čerstvého tymiánu
  • 1 červená chilli paprika
  • 12 čerstvých lístků šalvěje

Příprava

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na klínky. Do hrnce s vroucí vodou přidáme sůl. Vaříme brambory 10 minut a poté je scedíme.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a posypeme ze všech stran kořenící směsí Podravka Natur na zlaté kuře. Poté je vložíme do pekáče kůží nahoru. Uvařené brambory rozmístíme kolem kuřete. Máslo rozpustíme a přelijeme jím kuře.
  3. Brambory přelijeme bílým vínem a olivovým olejem. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu, jemně nasekanou chilli papričku a šalvějové lístky.
  4. Pečeme v troubě při teplotě 200 °C asi 50 až 60 minut. Jakmile bude pokrm hotový, vytáhneme jej z trouby a necháme asi 10 minut odstát.

Servírování: Kuřecí prsa nakrájíme a podávámee s pečenými brambory.

Rada: Kuře můžete místo bílým vínem podlít také ciderem.