Medový guláš s jablky

Gulášů není nikdy dost. S naším medovým gulášem s jablky nepokazíte žádnou party či posezení s rodinou.

  • 130 min
  • 4 osoby
Medový guláš s jablky

Ingredience

  • 600 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližky)
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 100 ml pasírovaných rajčat Podravka
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml vody
  • 1 kostka hovězího bujónu Podravka
  • sůl
  • pepř
  • větší cibule
  • střední mrkev
  • 4 jablka
  • lžička majoránky
  • 2 lžičky citrónové šťávy

Příprava

  1. Omyté a očištěné maso nakrájíme na kostky a orestujeme důkladně ze všech stran na rozpáleném oleji. Do hrnce k osmahnutému masu postupně přidáváme med, rajský protlak, utřený česnek, bobkový list a vodu s kostkou bujónu. Maso spolu s dalšími ingrediencemi dusíme přibližně 2 hodiny, dokud není téměř měkké.
  2. Guláš podle chuti osolíme, opepříme a přidáme do něj na kousky nakrájenou cibuli a mrkev. Vše necháme ještě chvíli dusit.
  3. Krátce před dokončením do guláše přidáme i nakrájená jablka a majoránku. Na závěr guláš dochutíme citrónovou šťávou.

Servírování: Podáváme s pečivem, knedlíky nebo rýží.