Hovězí roláda s křenem

K vykouzlení této rolády nepotřebujte mnoho ingrediencí, a přesto dosáhnete vynikajícího výsledku.

  • 110 min
  • 4 osoby
Hovězí roláda s křenem

Ingredience

  • 500 g hovězího zadního masa
  • sůl
  • pepř
  • 400 g křenu
  • 1/8 másla (změklého)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • menší cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 500 ml vody
  • 1 kostka hovězího bujónu Podravka

Příprava

  1. Maso opláchneme, rozřízneme, ale nerozpůlíme. Vzniklý plát naklepeme na tenčí plátek. Plátek osolíme, opepříme a potřeme máslem smíchaným s nastrouhaným křenem. Opatrně zavineme a zavážeme provázkem nebo zabalíme do alobalu.
  2. Do pekáče dáme olej, cibuli a slaninu a na ně položíme roládu. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 1 až 1 ½ hodiny při 165 °C.
  3. Měkkou roládu vyjmeme a slijeme výpek. Výpek podlijeme vodou, přidáme kostku bujónu a krátce provaříme. Dle potřeby zaprášíme hladkou moukou a ještě 10 minut provaříme.

Rada: Podáváme s karlovarským knedlíkem.