Hovězí polévka se sýrovými noky

Nejen játrové knedlíčky se hodí do hovězí polévky. Se sýrovými noky získá tradiční recept novou podobu, ke které se budete rádi vracet.

  • 40 min
Hovězí polévka se sýrovými noky

Ingredience

  • 250 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g krupice
  • 100 g sýru gouda
  • 1 vejce
  • kousek pórku
  • 1 střední mrkev
  • menší petržel
  • kousek celeru
  • 1 l vody
  • 2 kostky hovězího bujónu Podravka
  • pepř

Příprava

  1. Mléko s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a vmícháme nastrouhaný sýr a vejce.
  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Zeleninu přidáme spolu s kostkami Podravka hovězího bujónu do vody. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme. Osolíme, opepříme.
  3. Ze sýrové hmoty vypichujeme dvěma lžícemi noky. Vkládáme je do polévky (polévka nesmí vařit), necháme je asi 5 minut povařit pod bodem varu a podáváme.

Servírování: Polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.