Houbový guláš

Gulášová varianta nejen pro vegetariány. Houbový guláš skvěle dotáhne příjemná chuť zeleninového bujónu Podravka.

  • 40 min
  • 4 osoby
Houbový guláš

Ingredience

  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g očištěných hub (hřiby, suchohřiby, kozáci, křemenáče)
  • 4 stroužky česneku
  • lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • pepř a chilli dle chuti
  • 1 l vody
  • 2 kostky zeleninového bujónu Podravka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 jarní cibulka
  • petrželka na ozdobu

Příprava

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené houby.
  2. Restujeme dozlatova cca 10 minut. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme koření, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme kostky zeleninového bujónu. Dusíme dalších cca 10 minut, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě 10 minut povaříme. Osolíme dle chuti.
  3. Ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Servírování: Podáváme s pečivem, noky nebo knedlíky.

Rada: Guláš na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany.