Krůtí maso se smaženou zeleninou (stir-fry)

The technique of frying food in a very small amount of hot oil while stirring is specific to Chinese cuisine and wok dishes. Try out this ground turkey and vegetable stir-fry, which goes perfectly with Asian noodles or rice.

  • 25 min
  • Jednoduché
Krůtí maso se smaženou zeleninou (stir-fry)

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1-2 lžíce sezamového oleje
  • Sůl a mletý pepř
  • 1 brokolice
  • 1 velká cuketa
  • 2 stroužky česneku
  • 40 ml sójové omáčky
  • 1 velká mrkev
  • 2 červené papriky (nebo žluté)
  • 500 g mletého krůtího masa
  • 1–2 lžičky zeleninové pasty Podravka Natur

Příprava

  1. Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme olej, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme na vysoké teplotě asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne.
  2. Přidáme krůtí maso, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájenou mrkev a opékáme asi 7 minut, dokud maso nezíská barvu a zelenina není křupavá.
  3. Přidáme sójovou omáčku, zeleninovou pastu, prolisovaný česnek a mícháme, aby se vše propojilo.
  4. Poté přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, růžičky brokolice, zamícháme a přikryjte pánev, aby se brokolice spařila. Vaříme asi 3 minuty nebo dokud brokolice nezměkne.
  5. Dochutíme solí a mletým černým pepřem.

Servírování: Podávejte s asijskými nudlemi nebo rýží.

Rada: Pokud nemáte rádi tvrdší brokolici, před použitím ji krátce blanšírujte.