Krůtí maso se smaženou zeleninou (stir-fry)
- Recept od coolinarika.com -The technique of frying food in a very small amount of hot oil while stirring is specific to Chinese cuisine and wok dishes. Try out this ground turkey and vegetable stir-fry, which goes perfectly with Asian noodles or rice.
Příprava
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejeme olej, poté přidáme najemno nakrájenou cibuli a opékáme na vysoké teplotě asi 4 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidáme krůtí maso, na kostičky nakrájenou papriku, nakrájenou mrkev a opékáme asi 7 minut, dokud maso nezíská barvu a zelenina není křupavá. Přidáme sójovou omáčku, zeleninovou pastu, prolisovaný česnek a mícháme, aby se vše propojilo. Poté přidáme cuketu nakrájenou na kostičky, růžičky brokolice, zamícháme a přikryjte pánev, aby se brokolice spařila. Vaříme asi 3 minuty nebo dokud brokolice nezměkne. Dochutíme solí a mletým černým pepřem.
Servírování: Podávejte s asijskými nudlemi nebo rýží.
Rada: Pokud nemáte rádi tvrdší brokolici, před použitím ji krátce blanšírujte.