Kuřecí stehna s cibulovou omáčkou

Grilované kuře s výraznou omáčkou z cibule a hořčice, je správná volba pro milovníky šťavnatých pokrmů.

  • 50 min
Kuřecí stehna s cibulovou omáčkou

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehen
  • 1 Podravka Natur kořenící směs na zlaté kuře
  • Na omáčku
  • 1 červená cibule (může být i víc)
  • 30 g másla
  • 1 lžíce mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 lžíce hořčice
  • půl lžičky Podravka Natur přísady do jídel
  • sůl
  • koření

Příprava

  1. Kuřecí stehna ze spodní strany nařízneme až ke kosti, aby se lépe propekla. Poté je posypeme kořenící směsi Podravka Natur na zlaté kuře a necháme 30 minut uležet.
  2. Maso opékáme na rozehřátém grilu asi 10-12 minut z každé strany.
  3. Mezitím co se maso griluje, si připravíme omáčku. Nadrobno nakrájenou cibulku podusíme na rozpuštěném másle dozlatova. Přidáme mouku, dobře promícháme a za stálého míchání pomalinku přiléváme mléko.
  4. Když se omáčka svaří, přidáme hořčici, přísadu do jídel Podravka Natur, sůl a další koření dle chuti. Vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

Servírování: Podáváme s pečivem či lehkým zeleninovým salátem.

Rada: Before grilling chicken or other poultry, it is very important to make deep cuts in the meat to allow the heat to penetrate and cook the meat around the bone.