Křupavé pečené brambory
- Recept od coolinarika.com -Není nic lepšího a lahodnějšího než dokřupava opečené brambory.
![Křupavé pečené brambory](https://podravkaiovariations.azureedge.net/2b399c8a-631f-11eb-942f-0242ac120066/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Brambory nakrájejte na klínky a osušte. Uspořádejte velký plech pečícím papírem, uspořádejte brambory a pokapejte olejem. Nahoru položte plátky pancetty nebo slaniny a pečte v horké troubě při 220 °C asi 45 minut, dokud nebudou brambory zlaté a křupavé. Posypejte kořenící směsí Podravka Natur na pečené brambory a promíchejte. Brambory servírujte posypané nasekanou petrželkou jako hlavní jídlo nebo s masem.
Rada: Pokud brambory před pečením uvaříte, můžete zkrátit dobu pečení. Během pečení budou absorbovat méně tuku.