Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem
- Recept od coolinarika.com -S těmito steaky z tuňáka s rozmarýnem nemůžete udělat chybu. Pokrm servírujte na honosném lůžku z rukoly a kukuřičného salátu, v kombinaci s kousky červeného pomeranče.
![Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem](https://piovariations.cdn.podravka.net/ce70d91a-6403-11eb-be66-0242ac120057/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Tuňáka opláchněte, osušte a nakrájejte na malé steaky. Připravte marinádu z nasekaných lístků rozmarýnu, fenyklu, česneku a olivového oleje. Steaky z tuňáka ochuťte Podravka Natur přísadou do jídel, vložte do připravené marinády a nechejte marinovat po dobu asi 10 minut. Marinované steaky zprudka osmahněte na rozpálené pánvi po obou stranách tak, aby ve středu steak zůstal růžový.
Servírování: Na talíři vytvořte lůžko z rukoly a kukuřičného salátu, na který položte steak ozdobený kousky červeného pomeranče a přelitý trochou marinády. Na závěr pokrm pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.
Rada: Dokonale připravené steaky z tuňáka by měly být dobře opečeny na vnější straně a růžové a měkké uvnitř. Tuňák velmi snadno vysychá, proto jej udržujte šťavnaté vložením do mírně teplého olivového oleje.