Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem

S těmito steaky z tuňáka s rozmarýnem nemůžete udělat chybu. Pokrm servírujte na honosném lůžku z rukoly a kukuřičného salátu, v kombinaci s kousky červeného pomeranče.

  • 25 min
Steaky z tuňáka s rukolou a kukuřičným salátem

Ingredience

  • 800 g filetu z čerstvého tuňáka
  • 1 polévková lžíce Podravka Natur přísady do jídel

Marináda

  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka fenyklu
  • 4 stroužky česneku
  • 100 ml extra panenského olivového oleje

K servírování

  • 100 g rukolových listů
  • 70 g kukuřicového salátu
  • 1 červený pomeranč (100 g)
  • 8 černých oliv
  • balzamikový ocet

Příprava

  1. Tuňáka opláchněte, osušte a nakrájejte na malé steaky.
  2. Připravte marinádu z nasekaných lístků rozmarýnu, fenyklu, česneku a olivového oleje. Steaky z tuňáka ochuťte Podravka Natur přísadou do jídel, vložte do připravené marinády a nechejte marinovat po dobu asi 10 minut.
  3. Marinované steaky zprudka osmahněte na rozpálené pánvi po obou stranách tak, aby ve středu steak zůstal růžový.
  4. Na talíři vytvořte lůžko z rukoly a kukuřičného salátu, na který položte steak ozdobený kousky červeného pomeranče a přelitý trochou marinády. Na závěr pokrm pokapejte olivovým olejem a balzamikovým octem.

Servírování: Arrange a bed of rocket leaves and corn salad on serving plates. Add some diced blood orange and olives, and drizzle with olive oil and vinegar. Arrange the fried tuna steaks on top. Drizzle with a little marinade and serve.

Rada: Dokonale připravené steaky z tuňáka by měly být dobře opečeny na vnější straně a růžové a měkké uvnitř. Tuňák velmi snadno vysychá, proto jej udržujte v šťavnaté vložením do mírně teplého olivového oleje.