Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou
- Recept od coolinarika.com -Jemná ryba v kombinaci se sladkou a pikantní tomatovou omáčkou podávaná s těstovinami a strouhaným sýrem: exploze vynikajících barev a chutí.
![Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou](https://podravkaiovariations.azureedge.net/ea8b705c-640c-11eb-9538-0242ac120063/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Příprava
Na rozehřátém olivovém oleji osmahněte cibulku tzv. dosklovata. Přidejte utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka a vše společně orestujte. Přidejte krájená rajčata, cukr, nakrájenou bazalku a Podravka přísadu. Vše společně povařte po dobu 15 - 20 minut. Dle potřeby přidejte trochu vody. Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny slijte a promíchejte s trochou olivového oleje. Mořského ďasa nakrájeného na steaky, orestujte na rozehřátém olivovém oleji a poté jej přidejte do připravené omáčky. Vše společně krátce povařte.
Servírování: Mořského ďasa servírujte na rajčatové omáčce s uvařenými těstovinami. Na závěr posypte strouhaným parmazánem.
Rada: Pro plnou chuť a vůni steak z mořského ďasa pokapejte šťávou z jednoho citronu ještě před smažením.