Špagety carbonara se sušenými rajčaty

  • 20 min
Špagety carbonara se sušenými rajčaty

Ingredience

  • 80 g uzené slaniny anebo pancetty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 30 ml suchého bílého vína
  • 80 g sušených rajčat
  • 2 vejce
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 1 sůl
  • 1 mletý černý pepř
  • 200 g Podravka špaget

Příprava

  1. Slaninu nakrájíme a opečeme na rozehřáté pánvi. Ve chvíli, kdy je slanina pěkně dozlatova, přidáme nakrájený stroužek česneku, nakrájená sušená rajčata, víno a společně vše promícháme. Pak ubereme teplotu a opékáme společně pár minut.
  2. Špagety uvaříme v lehce osolené vodě tak, aby byly al dente.
  3. Během jejich vaření rozbijeme vejce do misky, přidáme parmezán, pepř a dobře prošleháme. Těstoviny scedíme, necháme 1 minutu vystydnout a přidáme vejce. Všechno dobře promícháme, vejce by se neměla srazit, jen trochu zahustit pokrm. Na závěr přidáme opečenou slaninu.
  4. Podáváme okamžitě po přípravě.