Příprava
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme. Kuře opékáme na pánvi na 1 lžíci olivového oleje do zlatova, 2–3 minuty. Kuře vyjmeme na talíř a přikryjeme. Do stejné pánve přidáme zbylý olivový olej, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a celer a za častého míchání dusíme asi 5 minut. Vmícháme houby nakrájené na silnější plátky, a ještě pár minut opékáme. V malé misce smícháme mouku se 100 ml vývaru. Vrátíme kuře na pánev, přidáme tymián, bobkový list, rozmarýn, cibulovou pastu, smetanu na vaření, zbylý vývar a směs mouky s vývarem. Dobře promícháme a přivedeme k varu. Snížíme plamen a za občasného míchání vaříme asi 30 minut. Po zhoustnutí polévky vypneme oheň. V případě potřeby dosolíme, přidáme mletý černý pepř a posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Rada: Místo smetany na vaření můžete použít i plnotučnou zakysanou smetanu.