Veganské chilli s Ajvarem

Kdo má rád pikantní pokrmy a veganskou stravu určitě ocení náš recept na veganské chilli. Když k tomu ještě přidáte náš Podravka Ajvar, o skvělou chuť je postaráno. Pochutnají si i zarytí masožravci.

  • 65 min
Veganské chilli s Ajvarem

Ingredience

  • 200 g fazolí červená ledvina Lagris (den předem namočené ve vodě)
  • 1 cibuli
  • 1 střední batátu (sladká brambora)
  • 1 papriku
  • 1 menší cuketu
  • 1 menší lilek
  • olivový olej
  • ½ lžičky himalájské soli
  • ½ lžičky mletého kajenského pepře
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • ½ lžíce cejlonské skořice
  • 800 g rajčat krájených Podravka
  • 3 lžíce Podravka Ajvaru ostrého
  • hrst listů petržele

Příprava

  1. Uvaříme si předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.
  2. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje osmahneme cibuli dozlatova, přidáme nakrájenou bramboru, papriku, cuketu a lilek.
  3. Přidáme koření: sůl, pepř, kmín, skořici, řádně promícháme a vaříme 10-15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidáme trochu vody.
  4. Scezené fazole přidáme k zelenině společně s Podravka krájenými rajčaty a Podravka Ajvarem. Promícháme a společně vaříme dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypeme nasekanou petrželí.

Servírování: Podáváme na opečeném chlebu či bagetce.