Bezpečnost potravin a politika systému kvality
Výroba kvalitních a hygienicky nezávadných výrobků na základě osvědčené spotřebitelské praxe a principů řízení kvality a bezpečnosti potravin je základní zásadou Podravky.
V současné době se Podravka těší důvěře četných spotřebitelů doma i v zahraničí, kde je uznávána hodnota jejích výrobků. A to má svůj důvod, protože Podravka uznává základní požadavky, které neustále uplatňuje a dále zlepšuje ve svých obchodních procesech:
- plnění požadavků spotřebitelů - výrobky musí být kvalitní a bezpečné pro spotřebu i bezpečné a přijatelné pro životní prostředí,
- plnění legislativních požadavků na bezpečnost potravin doma i v zahraničí,
- plnění požadavků kupujících na bezpečnost potravin a neustálé zlepšování kvality výrobků,
- udržování a zlepšování komunikace s dodavateli, kupujícími i všemi zúčastněnými stranami,
- výroba kvalitních produktů bezpečných pro spotřebu všech spotřebitelů je zajišťována v celém potravinovém řetězci: od nákupu těch nejkvalitnějších surovin až po distribuci hotových výrobků,
- respektování tradic a následování moderních trendů,
- neustálé zdokonalování zaměstnanců - celkově zavedený systém kvality a bezpečnosti je neustále zlepšován a realizován za pomoci odborníků s vysokou úrovní technologických znalostí a podnikového řízení,
- neustálý monitoring požadavků trhu v potravinářském průmyslu,
- průběžné zavádění a uplatňování principů udržitelného rozvoje,
- rozpoznání důležitosti požadavků trhu a jejich implementace jako ochrana proti úmyslnému zneužití, proti padělání produktů, ochrana značek a ochrana práv spotřebitelů ohledně použití jednotlivých produktů,
- aplikace konceptu krizového řízení skrz integrovaný systém managementu společnosti vede ke sledování potenciálních rizik celé činnosti, ustanovení proaktivních a preventivních opatření a neustále zlepšování managementu celé společnosti.
Podravka buduje důvěru na základě vzájemného respektu vůči zaměstnancům, spotřebitelům a klientům.