Bezpečnost potravin a politika systému kvality

Výroba kvalitních a hygienicky nezávadných výrobků na základě osvědčené spotřebitelské praxe a principů řízení kvality a bezpečnosti potravin je základní zásadou Podravky.

V současné době se Podravka těší důvěře četných spotřebitelů doma i v zahraničí, kde je uznávána hodnota jejích výrobků. A to má svůj důvod, protože Podravka uznává základní požadavky, které neustále uplatňuje a dále zlepšuje ve svých obchodních procesech:

  • plnění požadavků spotřebitelů - výrobky musí být kvalitní a bezpečné pro spotřebu i bezpečné a přijatelné pro životní prostředí,
  • plnění legislativních požadavků na bezpečnost potravin doma i v zahraničí,
  • plnění požadavků kupujících na bezpečnost potravin a neustálé zlepšování kvality výrobků,
  • udržování a zlepšování komunikace s dodavateli, kupujícími i všemi zúčastněnými stranami,
  • výroba kvalitních produktů bezpečných pro spotřebu všech spotřebitelů je zajišťována v celém potravinovém řetězci: od nákupu těch nejkvalitnějších surovin až po distribuci hotových výrobků,
  • respektování tradic a následování moderních trendů,
  • neustálé zdokonalování zaměstnanců - celkově zavedený systém kvality a bezpečnosti je neustále zlepšován a realizován za pomoci odborníků s vysokou úrovní technologických znalostí a podnikového řízení,
  • neustálý monitoring požadavků trhu v potravinářském průmyslu,
  • průběžné zavádění a uplatňování principů udržitelného rozvoje,
  • rozpoznání důležitosti požadavků trhu a jejich implementace jako ochrana proti úmyslnému zneužití, proti padělání produktů, ochrana značek a ochrana práv spotřebitelů ohledně použití jednotlivých produktů,
  • aplikace konceptu krizového řízení skrz integrovaný systém managementu společnosti vede ke sledování potenciálních rizik celé činnosti, ustanovení proaktivních a preventivních opatření a neustále zlepšování managementu celé společnosti.

Podravka buduje důvěru na základě vzájemného respektu vůči zaměstnancům, spotřebitelům a klientům.