Česká republika

Česká republika leží na území s velkým množstvím rybníků a řek, a tak není divu, že v českých kuchyních neustále roste obliba sladkovodních ryb. Připravujeme je na několik způsobů, nejoblíbenější jsou pečené, grilované nebo smažené. Na českém trhu získaly výrobky Podravka četná ocenění v různých kategoriích.

Česká republika

Prostřednictvím rodinné firmy Lagris jsou výrobky Podravka přítomné na českém trhu již řadu let. Od roku 2002 se stal Lagris součástí skupiny Podravka. Svědomitě pracující čeští zaměstnanci se každý den starají o široké portfolio sortimentu, a to dnes a denně především prostřednictvím distribuce výrobků na českém trhu.

Nejprodávanějšími výrobky na českém trhu jsou Podravka přísada do jídel, Ajvar, bujóny a v poslední době i Natur verze koření a ochucovadel. Pod značkou Lagris je oblíbená hlavně rýže: klasická parboiled i prémiové rýže basmati, jasmínová, carnaroli nebo sushi. Pod značkou Lagris se skrývají i oblíbené luštěniny – čočka, fazole, hrách, luštěninové směsi a bramborové přílohy.

V České republice získaly naše výrobky celou řadu ocenění. Prémiové rýže Lagris získaly ocenění „Volba spotřebitelů – novinka roku“ a „Volba spotřebitelů - obal roku“ (2010, 2011), ve stejných kategoriích získala ocenění i Podravka Natur (2012). Ocenění „Superbrands award“ získala značka Podravka (2012, 2013, 2014) i značka Lagris (2016). Prestižní ocenění „Superior taste award“ získávají výrobky Podravka pravidelně každý rok v mnoha kategoriích.

Podravka - Lagris a.s.

Dolní Lhota 39
763 23 Dolní Lhota u Luhačovic
Česká republika
tel:+ 420 577 658 200
info@podravka.cz

www.podravka.cz
www.lagris.cz
FB Česká republika
Instagram Česká republika

Kontaktní osoba:
Petra Jakopanec, předsedkyně představenstva
Petra Jakopanec, marketingová ředitelka
Tomáš Slavík, obchodní ředitel

 

Charakteristiky kuchyně

Historické národy zanechaly stopy také v dnešní české kuchyni. Tak i dnes jíme například guláš, který přinesli Maďaři nebo koření, čočku a proso, které přivezli do Evropy arabští obchodníci. Velký vliv na českou kuchyni měli i Habsburkové, díky kterým nám tolik chutnají řízky a také Slováci s jejich haluškami.

Mezi další oblíbená jídla patří pečené maso, knedlíky (s uzeninou a zelím, ale i nasladko s ovocem), karbanátky, smetanové omáčky, smažený sýr a vánoční specialitou je smažený kapr. Mezi české speciality řadíme sýry, klobásy, škvarky, slivovici, frgály... a další lahodné pokrmy.

Geografická poloha

Česká republika je umístěna ve střední Evropě, podle státního zřízení je parlamentní republikou. Česko má rozlohu 78 866 km2 a asi 10,7 milionů obyvatel. Hlavním městem je Praha s více než milionem obyvatel. Za vidění určitě stojí krásná malebná příroda českých a moravských hor, koupání nebo rybolov v jihočeských rybnících či pohádkové hrady a zámky...