Podnikatelé z Koprivnice, bratři Marijan a Matija Wolfové, založili dílnu na zpracováním ovoce a výrobu džemů, předchůdce dnešní Podravky.

1934

Budova Podravky v roce 1940.

1947

Dílna bratří Wolfů se stává družstevním vlastnictvím a je pojmenována Podravka.

1949

Podravka začíná s výrobou džemů.

1952

Začíná výroba nových výrobků Podravka; kandované ovoce, želatinové bonbony, hořčice, kečupy, ovocné sirupy, ovocná vína, sušená zelenina, sterilované zelené fazolky a hrášek, masové konzervy.

1957

Začíná výroba známých polévek Podravka.

1958

Začíná výroba klasických slepičích a hovězích polévek. Kohout na slepičích polévkách Podravka se stává symbolem domácích polévek, které jsou hotovy za pouhých 7 minut a jsou vynikajícím pomocníkem zaměstnaných žen. V tomto roce jsou slepičí a hovězí polévky poprvé představeny na veletrhu v Záhřebu.

1959

Prof. Zlata Bartl spolu se svým týmem vyvíjí Vegetu – známou univerzální kořenící směs, která je vyvážena již více než 60 let do více než 60 zemí po celém světě, na všech pěti kontinentech.

1959

Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.

1959

Inzerát Podravky na slepičí a hovězí polévky.

1964

10 nových polévek v sáčku bylo uvedeno na trh.

1964

Na obal VEGETY 40, jak se tehdy Vegeta nazývala, byl přidán okouzlující kuchař a dodnes je jedním z hlavních symbolů Vegety.

1967

První spolupráce se zahraničními partnery. První země, kde Vegeta dostala svou příležitost, byly Maďarsko a Rusko.

1970

Začíná výroba Čokolina. Později se přidávají další výrobky v sortimentu dětské výživy s medvídkem Linem.

1970

Lipnik, závod na výrobu balené vody, se stává součástí Podravky. Voda se stala známou jako „přírodní minerální voda“, v roce 1973 dostává název „Lipički Studenac“. První písemné záznamy o minerální vodě a jejím využití se objevily v roce 1708, kdy byly objeveny čtyři prameny minerálních vod.

1970

Na trh bylo uvedeno 15 nových polévek.

1972

V Ludbregu blízko Koprivnice zahájila svou činnost společnost Belupo a začala tak výroba farmaceutických výrobků.

1972

Budova s nápisem Podravka je dodnes částí výrobních hal Podravky.

1973

V průmyslové zóně Podavky vyrůstá budova Danicy – dnešní masná výroba Danica.

1974

„Malé tajemství velkých kuchařů“ (seriál o kuchařských dovednostech a receptech) jsou poprvé uvedeny v televizi.

1974

Vegeta vydává svou první knihu receptů.

1980

Inzerát na francouzskou polévku Podravka.

1980

Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.

1981

V průmyslové zóně Danica v Koprivnici byla postavena nová továrna na výrobu léčiv a kosmetiky Belupo.

1991

Byla založena společnost Lagris jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami.

1993

Podravka se stává akciovou společností. Společnost Lagris začala dodávat rýži a luštěniny na český trh. Českému spotřebiteli nabízí dosud neznámé druhy rýží – basmati, indiánskou, jasmínovou.

1998

Akcie Podravky byly zařazeny do I. kotace Záhřebské burzy.

1998

Minerální vody změnily název na „Studenac“.

1998

Začíná výroba přírodní minerální vody „Studena“.

Společnost Lagris se stává akciovou společností. Zavádí systém HACCP. Vstupuje na cateringový trh a začíná se prosazovat i na zahraničních trzích.

Ve společnosti Lagris je zaveden systém řízení jakosti ISO 9000. Získává mezinárodní certifikát ISO 9001, který potvrzuje vysokou úroveň řízení všech procesů probíhajících ve firmě.

V Koprivnici byl otevřen nový výrobní závod na výrobu Vegety. V Polsku byl otevřen nový výrobní závod na výrobu polévky a sypkých směsí.

2002

Společnost Lagris se stává součástí skupiny Podravka.

Podravka převzala Ital-Ice v Chorvatsku (Poreč), výrobce zmrzlin a sladkostí a distributora mraženého jídla.

V průmyslové zóně Danica je otevřen nový výrobní závod na Podravka jídla.

2005

Lagris a.s. mění název na Podravka – Lagris a.s., čímž končí proces začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

2006

Podravka získává značku Eva.

Začíná výstavba nového závodu na výrobu dětské výživy.

Podravka – Lagris a.s. získává certifikaci IFS nejvyššího stupně.

2007

Podravka kupuje polskou značku Warzywko a Perfekta a chorvatskou značku Lero.

2007

Polévky Podravka slaví 50. narozeniny.

2009

V Dugopolje byly otevřeny nové sklady a distribuční centrum.

2009

Vegeta slaví 50. narozeniny! Ke kulatému výročí byla vyrobena jubilejní „zlatá Vegeta“ a natočen speciální díl seriálu „Malé tajemství velkého kuchaře“.

2009

Podavka získává značku Belsad.

2012

Ve spolupráci s městem Koprivnica spustila Podravka projekt pro školní jídelny „Zdravé menu“.

2012

Vegeta Croatia Open Umag – nový název největšího chorvatského ATP turnaje.

2013

Firemní noviny Podravky slaví 50. výročí! Měsíčník s dlouhou tradicí.

Podravka podepisuje spolupráci s Institutem Ruđera Boškoviće (v oblasti potravin, výživy, zdraví, inovativní technologie, kontrola kvality, balení, potravin a ochranu životního prostředí).

2013

Kulinářský web Podravky Coolinarika.com slaví 10. výročí! Počet registrovaných uživatelů činí 100 000.

2013

Vstup Chorvatska do EU slaví Podravka s kampaní „Chuť pro všechny jazyky“.

2014

Nejsledovanější kulinářskou show v Chorvatsku se stává „Zítřejší oběd s Podravkou“.