Podnikatelé z Koprivnice, bratři Marijan a Matija Wolfové, založili dílnu na zpracováním ovoce a výrobu džemů, předchůdce dnešní Podravky.

Budova Podravky v roce 1940.

Dílna bratří Wolfů se stává družstevním vlastnictvím a je pojmenována Podravka.

Podravka začíná s výrobou džemů.

Začíná výroba nových výrobků Podravka; kandované ovoce, želatinové bonbony, hořčice, kečupy, ovocné sirupy, ovocná vína, sušená zelenina, sterilované zelené fazolky a hrášek, masové konzervy.

Začíná výroba známých polévek Podravka.

Začíná výroba klasických slepičích a hovězích polévek. Kohout na slepičích polévkách Podravka se stává symbolem domácích polévek, které jsou hotovy za pouhých 7 minut a jsou vynikajícím pomocníkem zaměstnaných žen. V tomto roce jsou slepičí a hovězí polévky poprvé představeny na veletrhu v Záhřebu.

Prof. Zlata Bartl spolu se svým týmem vyvíjí Vegetu – známou univerzální kořenící směs, která je vyvážena již více než 60 let do více než 60 zemí po celém světě, na všech pěti kontinentech.

Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.

Inzerát Podravky na slepičí a hovězí polévky.

10 nových polévek v sáčku bylo uvedeno na trh.

Na obal VEGETY 40, jak se tehdy Vegeta nazývala, byl přidán okouzlující kuchař a dodnes je jedním z hlavních symbolů Vegety.

První spolupráce se zahraničními partnery. První země, kde Vegeta dostala svou příležitost, byly Maďarsko a Rusko.

Začíná výroba Čokolina. Později se přidávají další výrobky v sortimentu dětské výživy s medvídkem Linem.

Lipnik, závod na výrobu balené vody, se stává součástí Podravky. Voda se stala známou jako „přírodní minerální voda“, v roce 1973 dostává název „Lipički Studenac“. První písemné záznamy o minerální vodě a jejím využití se objevily v roce 1708, kdy byly objeveny čtyři prameny minerálních vod.

Na trh bylo uvedeno 15 nových polévek.

V Ludbregu blízko Koprivnice zahájila svou činnost společnost Belupo a začala tak výroba farmaceutických výrobků.

Budova s nápisem Podravka je dodnes částí výrobních hal Podravky.

V průmyslové zóně Podavky vyrůstá budova Danicy – dnešní masná výroba Danica.

„Malé tajemství velkých kuchařů“ (seriál o kuchařských dovednostech a receptech) jsou poprvé uvedeny v televizi.

Vegeta vydává svou první knihu receptů.

Inzerát na francouzskou polévku Podravka.

Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.

V průmyslové zóně Danica v Koprivnici byla postavena nová továrna na výrobu léčiv a kosmetiky Belupo.

Byla založena společnost Lagris jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami.

Podravka se stává akciovou společností. Společnost Lagris začala dodávat rýži a luštěniny na český trh. Českému spotřebiteli nabízí dosud neznámé druhy rýží – basmati, indiánskou, jasmínovou.

Akcie Podravky byly zařazeny do I. kotace Záhřebské burzy.

Minerální vody změnily název na „Studenac“.

Začíná výroba přírodní minerální vody „Studena“.
Společnost Lagris se stává akciovou společností. Zavádí systém HACCP. Vstupuje na cateringový trh a začíná se prosazovat i na zahraničních trzích.
Ve společnosti Lagris je zaveden systém řízení jakosti ISO 9000. Získává mezinárodní certifikát ISO 9001, který potvrzuje vysokou úroveň řízení všech procesů probíhajících ve firmě.
V Koprivnici byl otevřen nový výrobní závod na výrobu Vegety. V Polsku byl otevřen nový výrobní závod na výrobu polévky a sypkých směsí.

Společnost Lagris se stává součástí skupiny Podravka.
Podravka převzala Ital-Ice v Chorvatsku (Poreč), výrobce zmrzlin a sladkostí a distributora mraženého jídla.
V průmyslové zóně Danica je otevřen nový výrobní závod na Podravka jídla.

Lagris a.s. mění název na Podravka – Lagris a.s., čímž končí proces začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.

Podravka získává značku Eva.
Začíná výstavba nového závodu na výrobu dětské výživy.
Podravka – Lagris a.s. získává certifikaci IFS nejvyššího stupně.

Podravka kupuje polskou značku Warzywko a Perfekta a chorvatskou značku Lero.

Polévky Podravka slaví 50. narozeniny.

V Dugopolje byly otevřeny nové sklady a distribuční centrum.

Vegeta slaví 50. narozeniny! Ke kulatému výročí byla vyrobena jubilejní „zlatá Vegeta“ a natočen speciální díl seriálu „Malé tajemství velkého kuchaře“.

Podavka získává značku Belsad.

Ve spolupráci s městem Koprivnica spustila Podravka projekt pro školní jídelny „Zdravé menu“.

Vegeta Croatia Open Umag – nový název největšího chorvatského ATP turnaje.

Firemní noviny Podravky slaví 50. výročí! Měsíčník s dlouhou tradicí.
Podravka podepisuje spolupráci s Institutem Ruđera Boškoviće (v oblasti potravin, výživy, zdraví, inovativní technologie, kontrola kvality, balení, potravin a ochranu životního prostředí).

Kulinářský web Podravky Coolinarika.com slaví 10. výročí! Počet registrovaných uživatelů činí 100 000.

Vstup Chorvatska do EU slaví Podravka s kampaní „Chuť pro všechny jazyky“.

Nejsledovanější kulinářskou show v Chorvatsku se stává „Zítřejší oběd s Podravkou“.