Podnikatelé z Koprivnice, bratři Marijan a Matija Wolfové, založili dílnu na zpracováním ovoce a výrobu džemů, předchůdce dnešní Podravky.
![1934](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a5bd58c-4989-11ea-aa9f-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-ccf22f8225f96ff81788ded18618bb25e9a590ff.jpeg)
Budova Podravky v roce 1940.
![1947](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1ab07e84-4989-11ea-8fee-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-f33ecdddcf7861dd9e9f106d06391168f3353308.jpeg)
Dílna bratří Wolfů se stává družstevním vlastnictvím a je pojmenována Podravka.
![1949](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1bbd94e2-4989-11ea-ae52-3296b6e23648/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-caaf50b376d5e3ebe77f60ac6e333d3a9277e5ff.jpeg)
Podravka začíná s výrobou džemů.
![1952](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1b7ccf0c-4989-11ea-8846-b6765453ea7f/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-0e57d6603aa122342e2d5355a2140fe56fa92411.jpeg)
Začíná výroba nových výrobků Podravka; kandované ovoce, želatinové bonbony, hořčice, kečupy, ovocné sirupy, ovocná vína, sušená zelenina, sterilované zelené fazolky a hrášek, masové konzervy.
![1957](https://podravkaiovariations.azureedge.net/324119aa-4989-11ea-8bff-3296b6e23648/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-8cad4f3f671cf033505be491a5ffc263f76d1ddb.jpeg)
Začíná výroba známých polévek Podravka.
![1958](https://podravkaiovariations.azureedge.net/323bb2c6-4989-11ea-8a23-ce112d69bf05/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-8cad4f3f671cf033505be491a5ffc263f76d1ddb.jpeg)
Začíná výroba klasických slepičích a hovězích polévek. Kohout na slepičích polévkách Podravka se stává symbolem domácích polévek, které jsou hotovy za pouhých 7 minut a jsou vynikajícím pomocníkem zaměstnaných žen. V tomto roce jsou slepičí a hovězí polévky poprvé představeny na veletrhu v Záhřebu.
![1959](https://podravkaiovariations.azureedge.net/323c661c-4989-11ea-a609-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-8bee2bbd5d4d6de76a4b088af8fe204240bacf31.jpeg)
Prof. Zlata Bartl spolu se svým týmem vyvíjí Vegetu – známou univerzální kořenící směs, která je vyvážena již více než 60 let do více než 60 zemí po celém světě, na všech pěti kontinentech.
![1959](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1a8260e4-4989-11ea-81b4-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-fce25b1bd188624e9d61cd5376ea93fe5e9e3475.jpeg)
Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.
![1959](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1b0cb2da-4989-11ea-a3e9-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-9343e1453bda13fe35b80b13335cf5e806c20ba2.jpeg)
Inzerát Podravky na slepičí a hovězí polévky.
![1964](https://podravkaiovariations.azureedge.net/3295129e-4989-11ea-83c4-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-febc9736dd4b72bfba04474524f7688fe72b6c12.jpeg)
10 nových polévek v sáčku bylo uvedeno na trh.
![1964](https://podravkaiovariations.azureedge.net/3295a8bc-4989-11ea-8960-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-febc9736dd4b72bfba04474524f7688fe72b6c12.jpeg)
Na obal VEGETY 40, jak se tehdy Vegeta nazývala, byl přidán okouzlující kuchař a dodnes je jedním z hlavních symbolů Vegety.
![1967](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329a7a04-4989-11ea-9483-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-febc9736dd4b72bfba04474524f7688fe72b6c12.jpeg)
První spolupráce se zahraničními partnery. První země, kde Vegeta dostala svou příležitost, byly Maďarsko a Rusko.
![1970](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1f466878-4989-11ea-8fbe-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-9cbc4e8ffeadbace6fd5c1f6d0fe9e646770cf2d.jpeg)
Začíná výroba Čokolina. Později se přidávají další výrobky v sortimentu dětské výživy s medvídkem Linem.
![1970](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1f1cda6c-4989-11ea-bcb8-b6765453ea7f/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-5f35d95c8c2ce43ed37bb3584e861e58cc8beb12.jpeg)
Lipnik, závod na výrobu balené vody, se stává součástí Podravky. Voda se stala známou jako „přírodní minerální voda“, v roce 1973 dostává název „Lipički Studenac“. První písemné záznamy o minerální vodě a jejím využití se objevily v roce 1708, kdy byly objeveny čtyři prameny minerálních vod.
![1970](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329d5f08-4989-11ea-8b6f-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-8cad4f3f671cf033505be491a5ffc263f76d1ddb.png)
Na trh bylo uvedeno 15 nových polévek.
![1972](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1bdc54fe-4989-11ea-8dbb-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-eafe634e4b8081ce61c8ea9adbe0da7d84bf695f.jpeg)
V Ludbregu blízko Koprivnice zahájila svou činnost společnost Belupo a začala tak výroba farmaceutických výrobků.
![1972](https://podravkaiovariations.azureedge.net/040ce3a2-4989-11ea-8a6b-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-2151ec5387907f7b11206730fa5f4ffc6ed62d50.jpeg)
Budova s nápisem Podravka je dodnes částí výrobních hal Podravky.
![1973](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1f539a0c-4989-11ea-9203-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-065f0abc3690f2036767d1cc2c7757378fe853f1.jpeg)
V průmyslové zóně Podavky vyrůstá budova Danicy – dnešní masná výroba Danica.
![1974](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1f0fe2bc-4989-11ea-9f51-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-870039d41efb0203c5534718455a4ca41ec15e8d.jpeg)
„Malé tajemství velkých kuchařů“ (seriál o kuchařských dovednostech a receptech) jsou poprvé uvedeny v televizi.
![1974](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1f0ac570-4989-11ea-b58a-ce112d69bf05/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-f79900054e94f7cd8efa55c46fb677f9efc39a54.jpeg)
Vegeta vydává svou první knihu receptů.
![1980](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1bf31b76-4989-11ea-aa18-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-1a44c49d584ef66d62b0e87607312836bea9fdf5.jpeg)
Inzerát na francouzskou polévku Podravka.
![1980](https://podravkaiovariations.azureedge.net/040bc670-4989-11ea-b112-b6765453ea7f/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-85f91a1a465603d6421f3d522f15b23049ba142d.jpeg)
Výstavní stánek Podravky na veletrhu v Záhřebu.
![1981](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1ca25442-4989-11ea-a3c2-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-f6d98f06f2c63dff979655bbecc623c2a1b4a01a.jpeg)
V průmyslové zóně Danica v Koprivnici byla postavena nová továrna na výrobu léčiv a kosmetiky Belupo.
![1991](https://podravkaiovariations.azureedge.net/6bc5d21a-4989-11ea-b0b9-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-a6c816577bed16716863b5bb5e5f1c407e81c930.png)
Byla založena společnost Lagris jako rodinná firma zabývající se obchodem s agroplodinami.
![1993](https://podravkaiovariations.azureedge.net/6bf2552e-4989-11ea-8d63-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-213af3d8022fdb1fd0266ac92ddab566ea2ed33e.png)
Podravka se stává akciovou společností. Společnost Lagris začala dodávat rýži a luštěniny na český trh. Českému spotřebiteli nabízí dosud neznámé druhy rýží – basmati, indiánskou, jasmínovou.
![1998](https://podravkaiovariations.azureedge.net/c5b6573e-4922-11ea-b9e3-5200a71caea1/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-6f2fa321a94260172863034c07a703bbfdcdd97c.jpeg)
Akcie Podravky byly zařazeny do I. kotace Záhřebské burzy.
![1998](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329cfa04-4989-11ea-9d8e-ce112d69bf05/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-110869aa7c601ac615f9ede3cbc88ff28eb96746.png)
Minerální vody změnily název na „Studenac“.
![1998](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329cc4ee-4989-11ea-b8c6-b6765453ea7f/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-cce4fc5472f8024ee910bbb05b522a9ae9590abc.png)
Začíná výroba přírodní minerální vody „Studena“.
Společnost Lagris se stává akciovou společností. Zavádí systém HACCP. Vstupuje na cateringový trh a začíná se prosazovat i na zahraničních trzích.
Ve společnosti Lagris je zaveden systém řízení jakosti ISO 9000. Získává mezinárodní certifikát ISO 9001, který potvrzuje vysokou úroveň řízení všech procesů probíhajících ve firmě.
V Koprivnici byl otevřen nový výrobní závod na výrobu Vegety. V Polsku byl otevřen nový výrobní závod na výrobu polévky a sypkých směsí.
![2002](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329e76a4-4989-11ea-b3d4-3296b6e23648/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-dd15b7e987d77eb43497c0b83211931b503419eb.png)
Společnost Lagris se stává součástí skupiny Podravka.
Podravka převzala Ital-Ice v Chorvatsku (Poreč), výrobce zmrzlin a sladkostí a distributora mraženého jídla.
V průmyslové zóně Danica je otevřen nový výrobní závod na Podravka jídla.
![2005](https://podravkaiovariations.azureedge.net/329e76a4-4989-11ea-b3d4-3296b6e23648/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-dd15b7e987d77eb43497c0b83211931b503419eb.png)
Lagris a.s. mění název na Podravka – Lagris a.s., čímž končí proces začleňování pod mateřskou společnost Podravka Koprivnica.
![2006](https://podravkaiovariations.azureedge.net/32e8c97a-4989-11ea-8f30-ce112d69bf05/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-b9368f6c262f99c1b0892ca32ddaf40871b34329.png)
Podravka získává značku Eva.
Začíná výstavba nového závodu na výrobu dětské výživy.
Podravka – Lagris a.s. získává certifikaci IFS nejvyššího stupně.
![2007](https://podravkaiovariations.azureedge.net/32ec10da-4989-11ea-921a-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-d5cbc859ae3f05ddc2adde95798fde858ce08929.png)
Podravka kupuje polskou značku Warzywko a Perfekta a chorvatskou značku Lero.
![2007](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1cd05a7c-4989-11ea-ad80-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-c33816c92200689659e7ea7ecce37cb53f6bb453.jpeg)
Polévky Podravka slaví 50. narozeniny.
![2009](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1c6cd6e6-4989-11ea-a7c7-0a38030d5478/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-4b584da9d20a82f5cf656e96a1d848747cd81913.jpeg)
V Dugopolje byly otevřeny nové sklady a distribuční centrum.
![2009](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1c710ae0-4989-11ea-b5b4-b6765453ea7f/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-9be6127c4bfc97a632b8b1af99dd16c7fa82db68.jpeg)
Vegeta slaví 50. narozeniny! Ke kulatému výročí byla vyrobena jubilejní „zlatá Vegeta“ a natočen speciální díl seriálu „Malé tajemství velkého kuchaře“.
![2009](https://podravkaiovariations.azureedge.net/332cf104-4989-11ea-90d6-0a8871c3735a/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-ade6c3ae49b435e09fe0f087a454b444926740e1.png)
Podavka získává značku Belsad.
![2012](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1cbeded2-4989-11ea-8829-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-9d900a93f2111d881197f1296bfa83d984b9de4d.jpeg)
Ve spolupráci s městem Koprivnica spustila Podravka projekt pro školní jídelny „Zdravé menu“.
![2012](https://podravkaiovariations.azureedge.net/069075a8-4989-11ea-a0ba-0a38030d5478/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-e73141a61da0feb5eec67932d1b0fdee6f5aef7b.jpeg)
Vegeta Croatia Open Umag – nový název největšího chorvatského ATP turnaje.
![2013](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1cc06676-4989-11ea-adb8-0a38030d5478/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-5e8428eee8727e50793a1082f6ef2e613fb8a6fe.jpeg)
Firemní noviny Podravky slaví 50. výročí! Měsíčník s dlouhou tradicí.
Podravka podepisuje spolupráci s Institutem Ruđera Boškoviće (v oblasti potravin, výživy, zdraví, inovativní technologie, kontrola kvality, balení, potravin a ochranu životního prostředí).
![2013](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1cc373f2-4989-11ea-8407-3296b6e23648/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-8cad4f3f671cf033505be491a5ffc263f76d1ddb.jpeg)
Kulinářský web Podravky Coolinarika.com slaví 10. výročí! Počet registrovaných uživatelů činí 100 000.
![2013](https://podravkaiovariations.azureedge.net/1ceccc98-4989-11ea-bbb8-d24d751c28c6/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-71d7e092a44a6bee6b4748e826ee135d917dee83.jpeg)
Vstup Chorvatska do EU slaví Podravka s kampaní „Chuť pro všechny jazyky“.
![2014](https://podravkaiovariations.azureedge.net/16aaf5a8-4989-11ea-83dd-de16f03d3060/v/9f262a4e-4c1b-11ea-b0f9-92f307bc0925/600x600-f33fca00ccf7840548a7b4153cad0acb9c8ee48b.jpeg)
Nejsledovanější kulinářskou show v Chorvatsku se stává „Zítřejší oběd s Podravkou“.