Svíčková zabalená v pancette

  • 40 min
Svíčková zabalená v pancette

Ingredience

  • 4-6 tenkých plátků pancetty
  • 2 lžičky Podravka Natur tekutého koření
  • 1-2 lžíce whisky
  • 1 Nasekaná pažitka
  • 1 hovězí svíčková (přibližně 400 g)
  • 1 Sůl
  • 2 lžíce olivového oleje

Příprava

  1. Do výpeku přidáme Podravka Natur tekuté koření, olivový olej, whisky, vytvoříme omáčku a lehce povaříme.
  2. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 15 minut.
  3. Když je maso upečené, necháme ho odležet alespoň 5 minut a poté ho nakrájíme šikmo na čtyři kousky.
  4. Omáčku nalijeme na maso a podáváme s bramborovou kaší, posypanou nasekanou pažitkou.
  5. Na prkno rozložíme plátky pancetty těsně vedle sebe a navrch položíme svíčkovou. Zabalíme ji a upevníme kuchyňským provázkem.
  6. Maso omyjeme, odstraníme veškeré blány a tuk a osolíme.
  7. Položíme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 10 minut.

Rada: Namísto whisky můžete použít cognac, brandy, anebo jinou ochucenou lihovinu.