Vepřová kotleta s kuskusem

Pripremite odreske na kus-kusu i pohvalite se ukućanima kulinarskim umijećem, jer priprema je brza i jednostavna, a dojam za čistu peticu.

  • 20 min
Vepřová kotleta s kuskusem

Ingredience

  • 2 vepřové kotlety
  • 1 sůl, pepř
  • 1 špetka tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky Podravka Natur tekutého koření
  • 50 ml dezertního vína např. sherry (anebo červené víno)
  • 125 g Podravka kuskusu
  • 1-2 ks jarní cibulky

Příprava

  1. Kuskus nasypeme do misky, zalijeme 250 ml osolené, vroucí vody a necháme 5 minut odstát. Poté přidáme olivový olej a lehce promícháme vidličkou.
  2. Na omáčku smícháme Podravka Natur tekuté koření s olivovým olejem, sherry, tymiánem a nahrubo namletým černým pepřem.
  3. Kotlety lehce posolíme a osmažíme v nepřilnavé pánvi 3 minuty z obou stran (pokud máme kotlety s kostí, tak déle dle potřeby).
  4. Kuskus naservírujeme na talíř, položíme na něj kotletu, pokapeme připravenou omáčkou a podáváme. Můžeme nazdobit nasekanou jarní cibulkou.

Servírování: Na tanjur za posluživanje stavite kuhani kus-kus, na njega narezani odrezak, prelijte pripremljenim umakom i poslužite.

Rada: Kotletu místo naklepání natenko nařežte, kotleta bude tím pádem šťavnatější po usmažení.