Tuňák s rukolou

  • 25 min
Tuňák s rukolou

Ingredience

  • 300 g filetu z tuňáka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 sůl, pepř
  • ½ lžičky strouhaného zázvoru
  • 1 špetka tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička (může být i sušená)
  • 1-2 lžičky Podravka Natur tekutého koření

Salát

  • 1 žlutá paprika
  • 100 g cherry rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 40 g rukoly
  • 2 vejce

Příprava

  1. Tuňáka nakrájíme na kostky. Lehce jej lehce osolíme a opepříme, přidáme zázvor, prolisovaný česnek, tymián, Podravka Natur tekuté koření a nasekanou chilli papričku. Maso s kořením promícháme a necháme 10 minut odležet. Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo.
  2. V hluboké pánvi necháme rozpálit olivový olej a opečeme tuňáka z každé strany, dokud nebude uprostřed růžový, poté jej odložíme stranou do misky.
  3. Připravíme si zeleninu ve stejné pánvi. Rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a osmahneme na něm papriku nakrájenou na kostky, pak přidáme přepůlená cherry rajčata.
  4. Na servírovacím talíři si připravíme lůžko z rukoly, přidáme osmahnutou zeleninu, navrch poklademe tuňáka, kterého pokapeme olejem a vejce rozkrojená napůl.
  5. Podáváme jako samostatný chod s plátky opečeného toastu.

Rada: Tuňáka připravujeme při vysoké teplotě, aby si zachoval šťavnatost.