
Příprava
Tuňáka nakrájíme na kostky. Lehce jej lehce osolíme a opepříme, přidáme zázvor, prolisovaný česnek, tymián, Podravka Natur tekuté koření a nasekanou chilli papričku. Maso s kořením promícháme a necháme 10 minut odležet. Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo. V hluboké pánvi necháme rozpálit olivový olej a opečeme tuňáka z každé strany, dokud nebude uprostřed růžový, poté jej odložíme stranou do misky. Připravíme si zeleninu ve stejné pánvi. Rozehřejeme dvě lžíce olivového oleje a osmahneme na něm papriku nakrájenou na kostky, pak přidáme přepůlená cherry rajčata. Na servírovacím talíři si připravíme lůžko z rukoly, přidáme osmahnutou zeleninu, navrch poklademe tuňáka, kterého pokapeme olejem a vejce rozkrojená napůl. Podáváme jako samostatný chod s plátky opečeného toastu.
Rada: Tuňáka připravujeme při vysoké teplotě, aby si zachoval šťavnatost.