Zapečená ciabatta se sýrem a česnekem

  • 20 min
  • Jednoduché
Zapečená ciabatta se sýrem a česnekem

Ingredience

  • 1 lžička česnekové pasty Podravka Natur
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 ciabatta nebo velká bageta (asi 400 g)
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 100 g mozzarelly
  • Sůl a mletý pepř

Příprava

  1. Česnekovou pastu smíchejte s olivovým olejem, přidejte trochu soli, mletého černého pepře, oregana a tymiánu. Nechte pár minut odstát.
  2. Ciabattu podélně rozřízneme a potřeme připravenou směsí.
  3. Posypeme parmazánem a nastrouhanou mozzarellou.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí a ciabatta nezezlátne.
  5. Podáváme teplé.

Rada: Ciabattu můžete také nakrájet na tenké plátky a dochutit jednotlivě.