Čokoládová kostka
- Recept od coolinarika.com -Pokud máte rádi karamelový puding a šlehačku, je tento recept jako stvořený pro Vás. Díky chutnému spojení tmavé čokolády, pudingu a šlehačky si budete užívat každé sousto.
Příprava
Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme kousky čokolády nakrájené na kostky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Vejce, krystalový a vanilkový cukr vymícháme elektrickým mixérem do pěny. Do hotové směsi přidáme čokoládovou hmotu s máslem a nakonec vmícháme směs mouky a kakaa. Těsto vlijeme na plech (30 x 18 cm), který jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180° C. Puding připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Smetanu vyšleháme, spojíme s pudingem a natřeme na dort. Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme 2 - 3 hodiny vychladnout.
Rada: Když se na pudingu v době chlazení vytvoří škraloup, odstraníme jej přidáním smetany.