Čokoládová kostka

Pokud máte rádi karamelový puding a šlehačku, je tento recept jako stvořený pro Vás. Díky chutnému spojení tmavé čokolády, pudingu a šlehačky si budete užívat každé sousto.

  • 50 min
Čokoládová kostka

Ingredience

  • 100 g másla
  • 100 g hořké čokolády
  • 60 g hladké mouky
  • 40 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 vejce
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g strouhané čokolády na dekoraci
  • 1 Premium puding s příchutí arašídů a karamelu Dolcela

Příprava

  1. Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme kousky čokolády nakrájené na kostky a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
  2. Smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Vejce, krystalový a vanilkový cukr vymícháme elektrickým mixérem do pěny.
  3. Do hotové směsi přidáme čokoládovou hmotu s máslem a nakonec vmícháme směs mouky a kakaa.
  4. Těsto vlijeme na plech (30 x 18 cm), který jsme vyložili pečícím papírem.
  5. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180° C.
  6. Puding připravíme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  7. Smetanu vyšleháme, spojíme s pudingem a natřeme na dort.
  8. Posypeme čokoládovými hoblinkami a necháme 2 - 3 hodiny vychladnout.

Rada: Když se na pudingu v době chlazení vytvoří škraloup, odstraníme jej přidáním smetany.