Palačinková roláda

Omrzely vás už klasické palačinkové trojúhelníčky? Vyzkoušejte nový způsob přípravy palačinek – palačinkovou roládu!

  • 60 min
Palačinková roláda

Ingredience

  • Těsto
  • 250 g pohankové mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • 500 ml vody
  • 2 vejce
  • Náplň
  • Lino lada nugát
  • Lino lada mléčná
  • Lino lada duo
  • moučkový cukr na posypání

Příprava

  1. Pohankovou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sůl a vodu vložíme do mixéru a vyšleháme těsto. Necháme 30 odležet a poté přidáme vejce.
  2. Z připravené směsi uděláme 16-18 palačinek.
  3. První palačinku natřeme Lino ladou nugát a srolujeme do 2/3. Na zbylou 1/3 položíme další palačinku natřenou Lino ladou mléčnou, kterou také srolujeme pouze do 2/3. Třetí palačinku natřeme Lino ladou duo a postupně střídáme jednotlivé náplně.
  4. Hotové palačinky nám vystačí na 2 rolády, na každou použijeme cca 8-9 kusů palačinek.
  5. Obě rolády necháme 2 hodiny odležet v ledničce. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na cca 2 cm rolky.

Servírování: Rolády podáváme chlazené s kopečkem zmrzliny, ovocem a šlehačkou.

Malé tajemství: Palačinkovou roládu je nejlepší připravit den předem.

Výživové údaje

Energetická hodnota 250 kcal / 1.045 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.