Žebra na grilu

Už nevíte, co byste ugrilovali? Vyzkoušejte náš recept na šťavnatá vepřová žebírka a uvidíte, že si pochutnáte. Přidejte správně vychlazené pivo a vykouzlete na tváři svého manžela spokojený úsměv.

  • 30 min
  • 4 osoby
Žebra na grilu

Ingredience

  • 1,2 kg žeber

Marináda

  • 1 balení kořenící směsi Podravka grill classic
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 - 2 lžičky pikantního ajvaru Podravka
  • 50 ml červeného vína
  • 50 ml oleje

Příprava

  1. Připravte marinádu z kořenící směsi grill classic, citrónové šťávy, sójové omáčky, ajvaru, červeného vína a oleje.
  2. Namarinujte žebra a nechte je odležet v chladničce alespoň na 3 hodiny.
  3. Žebra pečte na grilu a průběžně potírejte zbytkem marinády.

Servírování: Podávejte s pečenými brambory nebo grilovanou zeleninou.

Rada: Marináda připravená z naší grilovací směsi dodá žebírkům vytříbenou chuť již namíchaného koření.

Výživové údaje

Energetická hodnota 372 kcal / 1.555 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.