Těstoviny s rajčaty a baklažány
- Recept od coolinarika.com -I doma si můžete vychutnat osvěžující a zdravou středozemní kuchyni. Těstoviny se podávají s teplými sherry rajčátky a baklažánem, na ozdobu použijte bazalku a na závěr posypte nastrouhaným parmazánem.
Příprava
Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte. Na 2 lžících zahřátého oleje opečte na kostičky nakrájený baklažán. Na zbylém zahřátém oleji krátce opečte na pánvi rajčata, přidejte cukr, prolisovaný česnek, jablečný ocet, Podravku pikant, opečené baklažány a trochu posolte. Přimíchejte scezené těstoviny a nasekanou bazalku.
Servírování: Ještě teplé posypte strouhaným parmazánem a podávejte.
Rada: Chuť připravovaného porkmu můžete obohatit čerstvými žampiony, které necháte krátce orestovat a přidáte je společně s baklažány.