Těstoviny s rajčaty a baklažány

I doma si můžete vychutnat osvěžující a zdravou středozemní kuchyni. Těstoviny se podávají s teplými sherry rajčátky a baklažánem, na ozdobu použijte bazalku a na závěr posypte nastrouhaným parmazánem.

  • 40 min
Těstoviny s rajčaty a baklažány

Ingredience

  • 300 g těstovin Lagris
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 300 g baklažánu
  • 300 g cherry rajčat
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička Podravky pikant
  • sůl
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • voda (na uvaření těstovin)

Na servírování

  • nastrouhaný parmazán

Příprava

  1. Těstoviny uvařte podle návodu a sceďte.
  2. Na 2 lžících zahřátého oleje opečte na kostičky nakrájený baklažán.
  3. Na zbylém zahřátém oleji krátce opečte na pánvi rajčata, přidejte cukr, prolisovaný česnek, jablečný ocet, Podravku pikant, opečené baklažány a trochu posolte.
  4. Přimíchejte scezené těstoviny a nasekanou bazalku.

Servírování: Ještě teplé posypte strouhaným parmazánem a podávejte.

Rada: Chuť připravovaného porkmu můžete obohatit čerstvými žampiony, které necháte krátce orestovat a přidáte je společně s baklažány.