Pikantní salsa

Loupaná rajčata, bílé víno, olivový olej, bazalka, česnek a cibule se spojili, aby nám dopřáli lahodný gastronomický zážitek. Ten správný říz pak celému jídlu dodá Podravka pikant.

  • 45 min
  • 4 osoby
Pikantní salsa

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 800 g Podravka loupaných rajčat
  • 1 lžíce Podravky pikant
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce nasekané bazalky

Příprava

  1. Na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme rozmělněný česnek, nasekaná loupaná rajčata a Podravku ochucovadlo pikant.
  2. Dusíme na mírném ohni 15 minut. Vaříme, dokud směs nezhoustne, občas podlijeme vodou a vínem.
  3. Hotovou salsu posypeme nasekanou bazalkou.

Servírování: Teplou salsu můžeme použít na noky nebo těstoviny.

Rada: Salsa se dá dobře skladovat mražená, připravená k použití ve vhodnou chvíli.

Výživové údaje

Energetická hodnota 256 kcal / 1.070 kJ
Na 100 g produktu Zdroj: Podravka d. d.