Pikantní kyselá polévka
- Recept od coolinarika.com -Budeme připravovat jedno z nejpopulárnějších čínských jídel – pikantní kyselou polévku... Potřebujeme základní složky čínské národní kuchyně: shiitake houby, bambusové výhonky, vepřové nebo kuřecí maso a jenom 30 minut času.

Příprava
- Maso nakrájejte na proužky, posolte a posypejte lžící škrobové moučky.
- Na zahřátém oleji opečte maso dozlatova. Přelijte vodou, a když se začne vařit, přidejte nakrájené houby, bambusové výhonky, Podravka přísadu, sójovou omáčku, pepř a ocet.
- Zbylou škrobovou moučku rozmíchejte v trošce vody a přimíchejte do polévky.
- Přidejte na kostičky nakrájený sýr tofu, krátce povařte a přidejte sezamový olej.
Servírování: Podávejte horké, posypané mladou cibulkou, nakrájenou na malá kolečka.
Rada: Vepřové můžete nahradit kuřecím masem.
Výživové údaje
Energetická hodnota | 188 kcal / 786 kJ |
---|---|
Na 100 g produktu | Zdroj: Podravka d. d. |